Job Posting på LinkedIn™

Job Posting fungerar som en platsannons och hittas under fliken ”Jobs” när man är inloggad på LinkedIn och är den mest effektiva tjänsten när det kommer till rekrytering.

Förenklat kan man säga att en Job Posting fungerar på samma sätt som en hederlig gammal platsannons i tidningen eller en annons upphängd på din lokala ICA-affärs anslagstavla – de som aktivt letar efter vad du erbjuder kommer hitta den, oavsett om det gäller ett nytt jobb eller en flygel som bortskänkes. Och eftersom det bara i Sverige finns mer än två miljoner aktiva LinkedIn profiler, är detta fönster för att annonsera väldigt effektivt.

Enligt LinkedIn själva är 90 % av dessa, på ett eller annat sätt, öppna för förslag från eventuellt framtida arbetsgivare. De kanske inte söker aktivt varje dag, men vi kan nästan lova att de då och då besöker fliken ”Jobs”, där de kan hitta alla de utannonserade jobben som finns tillgängliga.

Kontakt

Med en Job Posting når ens annons de som aktivt söker nya utmaningar; här kan de läsa om företaget, vad tjänsten går ut på och vad som förväntas av den ansökande. Till skillnad från de analoga platsannonserna, är så klart LinkedIns sökbara. Användaren kan söka efter flera olika parametrar för att hitta de tjänster som är relevanta för hen, bland annat på titel, geografi och andra nyckelord.

För att påminna alla de hundratusentals LinkedIn-användarna som varje dag är inloggade, men inte aktivt besöker ”Jobs”-fliken, att en specifik tjänst finns tillgänglig bör man använda sig av uppsökande och målgruppsbestämd annonsering som komplement, vid sidan av Job Postingen.

LILLA PAKETET

7 495:-

1 Job posting som syns på LinkedIns platsbank i 30 dagar.

50 klick

från Linkedin Ads
till önskad sida.

EXPRESSPAKETET

10 495:-

1 Job posting som syns på LinkedIns platsbank i 30 dagar.

100 klick

från Linkedin Ads
till önskad sida.

STANDARDPAKETET

14 495:-

1 Job posting som syns på LinkedIns platsbank i 30 dagar.

200 klick

från Linkedin Ads
till önskad sida.

EFFEKTPAKETET

25 495:-

1 Job posting som syns på LinkedIns platsbank i 30 dagar.

250 klick

från Linkedin Ads
till önskad sida.

150 klick

från Sponsored Updates
till önskad sida.

Hur fungerar en Job Posting – steg för steg?

När material för annonsen är framtaget är man redo för att lägga upp platsannonsen som en Job Post. Förutom information om företaget, tjänsten och kravprofil, så anger man även bransch, vilken funktion tjänsten har i företaget, senioritet och var i landet tjänsten finns. All denna sidoinformation gör att tjänsten blir mer precist sökbar. När man slutligen lägger upp sin Job Post gäller följande:

Job Postingen är aktivt och sökbar i 30 dagar. Efter 30 dagar försvinner den, och man kan inte pausa den under dessa 30 dagar.
När annonsen är aktiv går ett mejl ut till ett visst antal profiler LinkedIn anser relevanta för tjänsten. Dessa mejl är dock ofta missriktade, och uppfattas tyvärr av många som meningslösa.

Under de 30 dagar annonsen ligger ute kan ansökningar komma in på två sätt, beroende på vad man valt. Antingen slussar annonsen besökaren vidare till företaget egna sajt, där de kan söka tjänsten. Eller ansöker man direkt i LinkedIns system. Man laddar då upp sitt CV och personliga brev, samtidigt som man ansöker med sin LinkedIn-profil.

Att tänka på vid användning av Job Posting

Försök att använda en så allmänt vedertagen jobbtitel som möjligt. Detta resulterar i fler sökningar och chansen till fler exponeringar av platsannonsen. T ex så får ”säljare” fler träffar än ”säljande produktspecialist”

En job posting är giltig i 30 dagar, försök att matcha detta med hur länge den faktiska platsannonseringen på den egna landningssidan är giltig. Egentligen handlar detta endast om att utnyttja annonseringen till fullo.

Vid skapandet av själva platsannonsen så använd gärna nyckelord som har en tydlig koppling till själva tjänsten. Detta ökar chansen till ökad exponering när användare använder sökrutan till nyckelordssök.

Kontakta vår Job Postings-expert på 040-643 50 46